Versenyképesség erősítését szolgáló technológiai fejlesztés a 94-Nagy Pékség Kft.-nél

Azonosító szám: GOP-2.1.1-09/A-2009-0093

A "94-Nagy Pékség" Kft. péküzeme 2009-ben raktár és csomagoló egységgel bővült, megújult az üzem környezete is a minőségi termék-előállítás érdekében. Ennek és a megelégedett egyre bővülő ügyfélkörnek köszönhetően újabb termelőkapacitások beállítására nyílt lehetőség, új technológia alkalmazására, valamint új termékek gyártására. A Kft. GOP-2.1.1-09/A* konstrukcióban pályázatot nyújtott be, amely támogatásban részesült. A fejlesztés egy komplex, átfogó fejlesztő beruházás része, amely magában foglalja a kapacitás bővítését, a technológia korszerűsítéssel és új termékcsoport bevezetésével stabilizálja a Kft. piaci helyzetét, javítja versenyképességét, és ezeken keresztül hozzájárul a jelenleg 35 kistérségi munkahely megőrzéséhez.

A beruházás keretében a sütő kapacitás növelése érdekében a jelenleg üzemelő sütő kemence mellé egy nagyobb kapacitású, legkorszerűbb technológiájú, energia-hatékony gőzcsöves etage kemence kerül beállításra, valamint egy új forgókocsis kemence beszerzése és üzembe helyezése is tervezett. Így a péküzem jelenlegi összes sütőfelülete 27 m2-rõl 53 m2-re emelkedik.

A megnövekedett sütőkapacitás kiszolgálása, a jelenlegi magas minőségi színvonal megtartása mellett kizárólag a kenyérvonal tésztatechnológiájának korszerűsítésével érhető el. A társaság a kenyérvonal korszerűsítését egy csúcstechnológiát képviselő súly-garantált, tésztakímélő automata osztógép, és egy korszerű, magas kapacitású, kúpos gömbölyítő beszerzésével valósítja meg. Az új gépek beszerzésével több és magasabb minőségű termék állítható elő azonos idő alatt, valamint megoldható eltérő kemence hőfokot igénylő kisebb tömegű péksütemények és a nagyobb hőfokon sülő kenyerek egyidejű gyártása. Így a termékek frissebben, ízletesebben kerülhetnek kedves partnereink polcaira, asztalaira.

A beruházás keretében legkorszerűbb technológiával felszerelt aprósütemény gyártó gép beszerzésére is sor kerül. A magas hozzáadott értékű, többnyire tartós teasütemények, linzerfélék gyártása egy új termékcsoport bevezetését jelenti a vállalkozás palettáján.

A megújult üzem gyors, előírás szerinti, szállópor mentes takarítását új padlósúroló és mosó készülék beszerzése segíti, hiszen az élelmiszer gyártás és partnereink legfőbb követelménye a kifogástalan higiéniai körülmények közötti termék-előállítás.

Bízunk benne, hogy Önt is mielőbb fogyasztóink között tudhatjuk, és személyesen kóstolhatja meg hagyományos ízesítésű termékeinket!

A beruházás megvalósulásának folyamata az alábbiakban látható:

A sikeresen befejezett hazai forrású TRFC támogatással megvalósult épületbővítő, infrastrukturális beruházás után egy új „korszakváltó" gépbeszerzési projekt veheti kezdetét Európai Uniós források bevonásával. A pályázatról bővebben itt olvashat.

A projekt megvalósulásának, a gépek beszerzésének egyes fontosabb állomásait az alábbiakban folyamatosan nyomon követhetik.

2009. július. 18.

Aláírásra kerültek a Szállítói és Finanszírozási szerződések.

A gépek és berendezések megrendelését megelőzően a 94-Nagy Pékség Kft. ügyvezetői több lehetséges beszállítóval kezdeményezett tárgyalásokat a gépek beszerzésének tárgyában. A tárgyalások igen szoros eredményt hoztak, végül épp úgy, mint a pályázat beadását megelőző előkészítő munka és tárgyalások során a legkedvezőbb árú és műszaki tartalmú ajánlatot a Triex Kft. tette. A sikeresen lezárult tárgyalásokat követően a szállítási szerződés aláírására ünnepélyes hangulatban 2009. 07. 02.-án került sor. Az aláírt szerződés értelmében a Triex Kft. fogja a 94-Nagy Pékség Kft. technológiai fejlődését biztosító gépeket szállítani és beüzemelni a megrendelő esztári telephelyén. A szerződésben szereplő gépek:

  • BaKING REKORD 431 típusú manesmann gőzcsöves etage kemence, Rielo gázégővel,
  • MONDIAL FORNI Rotor Plus 8090 G típusú forgóállványos kemence, Rielo gázégővel,
  • D300 típusú 100% súly-garantált folyamatos üzemű tésztaosztó,
  • SABOTINI 1 típusú teflon bevonatú, kúpos gömbölyítő,
  • KALMEIJER típusú linzergép,
  • ABM DROP 400 TF típusú dropgép húros vágóval.

Hasonlóan a sütőipari gépekhez, a megvásárolni kívánt padlósúroló automata beszerzéséhez sem adott a pályázatban szereplő ajánlattevőnél kedvezőbb ajánlatot más lehetséges beszállító. Így az eszköz szállítója a Fix Net Kft.. lesz. A gép típusa:

  • LAVOR Quick 36 E padlósúroló automata.

A beszállítók kiválasztása után a beszállítói szerződések birtokában megkezdődtek a finanszírozásról szóló tárgyalások a már korábban kiválasztott pénzintézettel, a K & H Pannonlízing Zrt.-vel. A minden kérdéshez rugalmasan és kompromisszumkeresően hozzáálló ügyfélreferens és a társaságot a tárgyalásokon képviselő ügyvezető Nagy Zsolt hatékony munkájának köszönhetően a Kölcsönszerződés aláírására 2009. 07. 16.-án került sor Budapesten.

2009. Szeptember. 18.

Megérkeztek az első gépek.

A várt kamion a két egyelőre darabjaiban álló kemencét és az új gömbölyítő gépet hozta meg. Tekintse meg a lerakodás képeit!

2009. Szeptember. 26.

Alapozunk. A társaság műszaki dolgozói elkészítették az új kemencék alapjait.

Az alapozási munkálatokhoz a TRIEX Kft. előzetesen megküldte az fogadótalapzat rajzait, amelyet a társaság műszaki alkalmazottjai az ügyvezető Nagy István közvetlen irányítása és útmutatásai tökéletesen kiviteleztek. Az alapok elkészítésének legfőbb nehézségét a vízelvezetők kiépítése, illetve az etage kemence fatüzelést biztosító hamuaknájának kialakítása jelentette. Nézze meg a lelkes munkát megörökítő képkockákat!

2009. Október. 16.

Végre kezdetét vette az érdemi munka, beépítés alatt az új kemencék.

A Triex Kft. munkatársai megkezdték a két összeszerelést igénylő kemence összeszerelését. A kisebbik teljes egészében szerelt kemence összeszerelése mindössze két napot vett igénybe, a gőzcsöves fatüzelést is lehetővé tévő kemence megépítése folyamatban van, még várhatóan hét napi tart. Alább megtekintheti képeinket a kemencék „születéséről":

2009. Október. 20.

Megérkezett a Triex Kft. második szállítmánya.

A Triex Kft.2009. 10. 20.-án leszállította a hiányzó gépeket. Átvételre került a két tartós teasüteményeket gyártó- a Kalmeier linzer- és az ABM DROP 400 TF húros dropgép valamint a D300-as folyamatos üzemű súly-garantált osztógép. A berendezések beüzemelése és a próbaüzem várhatóan a jövő hét elején megtörténik. Nézze meg a lerakodásról és a gépekről készült fotókat!

2009. November. 02.

Elkészült az új fatüzelésű kemence.

Elkészült az új etage kemence. Sajnálatos módon a társaság és a gázbekötést kivitelező vállalkozó minden igyekezete ellenére a gázhálózat szolgáltató és a gázértékesítő közötti kommunikációs nehézségek miatt egyelőre a gázüzem tesztelésére még nem nyílt lehetőség, de a kemence "kifűtése" és a próbaüzem a fatüzelési lehetőségnek köszönhetően kezdetét vehette. A 94-Nagy Pékség Kft. munkája során nagy gondot fordít a környezettudatos működésre, ügyvitele során igyekszik egyre nagyobb arányban újrahasznosított papírt használni, termelő munkájának környezetbarátabb működését pedig az új kemence is biztosítja majd. A fatüzelésre való részleges átállásban tetten érhető a társaság ügyvezetőinek hagyományok iránti tisztelete, környezettudatossága és a gázenergiától való függőség csökkentése iránti törekvése is. Tekintse meg a kemenceépítés utolsó simításainak fotóit.

2009. November. 05.

A hetedik. Megérkezett, és beüzemelésre került a padlósúroló gép.

A múlt hét közepén megérkezett és a mai napon beüzemelésre került a takarítási munkákat felgyorsító és megkönnyítő új padlósúroló automata, amely lehetővé teszi a szállóportól mentes padló takarítását akár termelő munka közben is, hiszen teljesen száraz és csúszásmentes felületet hagy maga után. A képen az üzem karbantartóműhelyében Nagy Zsolt a beüzemelésen munkálkodik.

2009. November. 12.

Megtörtént a Triex Kft.-től beszerzett gépek Átadás-Átvétele.

A Triex Kft. képviselőinek és szakembereinek jelenlétében megtörtént az új sütőipari gépek sikeres próbaüzeme és a hivatalos átadás - átvétel. A sikeres próbaüzemek a 94-Nagy Pékség Kft. ügyvezetőinek teljes megelégedettsége mellet zajlottak le. Megtörténtek az első próbasütések, és kisültek az első társaságunk által gyártott fatüzelésű kemencében sült kenyerek. A fatüzelésű kemence beváltotta a hozzáfűzött reményeket, az előzetes számítások alapján az üzemeltetés gazdaságossága a vártnál is jobb eredményt hozott. Az alábbiakban megtekintheti az elkészült fatüzelésű kemence képeit.

2010. Január. 08.

Jó hangulatban és sikeresen zajlott le 2010. január 07.-én a beruházás zárórendezvénye.

A 94-Nagy Pékség Kft. 2010. január 07.-én tartotta meg a gépbeszerzési beruházásának záró rendezvényét. Sajnálatos módon az időjárás okozta útviszonyok miatt a meghívott üzleti partnerek kis létszámban jelentek meg, de annál nagyobb öröm számunkra, hogy az eseményt személyes jelenlétével tisztelte meg Dombi János Úr a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ regionális képviselet-vezetője és Vajas József Esztár község polgármestere is. Az rendezvényt Nagy Zsolt ügyvezető nyitotta meg. Rövid beszédében köszöntötte a megjelent vendégeket, majd néhány mondatban bemutatta a „Versenyképesség erősítését szolgáló technológiai beruházás a 94-Nagy Pékség Kft.-nél" című projektet, és annak eredményeit. Az ügyvezető által elmondottak alátámasztották első mondatát, miszerint "A 2009-es esztendő a 94-Nagy Pékség Kft. számára nem a válság, hanem a fejlesztések és a beruházások éve volt." Nagy Zsolt gondolatait Szabados Krisztián a Régió-Terv Kft. ügyvezetője, a pályázat megírója és managelője folytatta. Beszédében részletesen bemutatta a pályázat útját a beruházási ötlet megszületésétől az elszámolásig. Részletekbe menően ismertette a GOP nyújtotta pályázati lehetőségeket. Szabados Krisztián beszéde végén gratulált a 94-Nagy Pékség Kft. ügyvezetőinek a sikeres és eredményes beruházásukhoz. Vajas József polgármester elmondta, hogy bár nem készült úgy, hogy beszélni kíván, de a látottak és az elhangzottak mégis szólásra indítják. Vajas József beszédében hangsúlyozta, hogy mint az ügyvezetők egykori tanáraként, mint pedig a település polgármestereként nagy büszkeséggel töltik el a társaság sikerei, amelyhez ezúton Ő is gratulált, és további sikereket kívánt. A beszédek után Nagy István ügyvezető leleplezte az üzem falán elhelyezett emléktáblát, mely Nagy Zsolt szavaival élve arra emlékeztet, és azt hirdeti, hogy itt egy olyan társaság működik, amelyiknek vannak válaszai a válságra és a piac kihívásaira. Olyan válaszok és tervek, amelyeket a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásra méltónak tart, hisz azok nem kizárólag a társaság üzleti céljait szolgálják, hanem a munkavállalóikét is, és ezen keresztül az egész közösségét, a társadalomét. A rendezvény ezek után az üzemben folytatódott. Kollár Róbertné az esztári református gyülekezet lelkipásztora elmondta gondolatait az örömteli események kapcsán, az üzleti sikerek és a lelki egyensúly kapcsolatáról, és megemlékezett az ügyvezetők elhunyt szüleiről Nagy Istvánról és feleségéről, Nagy Istvánnéról, akik több mint két évtizede megálmodták és megalapozták a vállalkozást. Beszéde után a Tiszteletes asszony közös imára kérte a jelenlévőket, és végül az Úr áldását kérte az elmúlt idők hagyományait és a legújabb technológiákat ötvöző kemencékre. A magasztos pillanatok után Nagy István ügyvezető, mint pékmester bemutatta az üzemet és az új, a beruházás során beszerzett gépeket. A zárórendezvény termékkóstolóval és egy közeli étteremben egy kötetlen beszélgetéssel és ebéddel zárult.

Kereskedőknek

Szeretne csatlakozni hálózatunkhoz?
Vegye fel velünk a kapcsolatot, mi pedig tájékoztatjuk a részletekről!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.