Immunrendszert erősítő D-vitamin, mely a szervezetünk megfelelő működésének nélkülözhetetlen vegyülete.
A D-vitamin egyik formája a D2-vitamin, a GustaVit-D termékben megtalálható, növényi eredetű vitamin, amihez táplálék útján jutunk hozzá.
A téli, kevésbé napos időszakban ugyanúgy szükségünk van erre a vitaminra. GustaVit-D termékünkkel szeretnénk hozzájárulni a megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlásához.
A termék D2-vitamin tartalma a táplálkozási beviteli referencia érték (NRV) 17,8%-a, azaz 0,89 μg. Ez azt jelenti, hogy az 500g-os kenyér elfogyasztásával az NRV 89%-át fedezni tudjuk. Tehát egy borús, esős napon is gondoskodunk az Ön megfelelő D-vitamin ellátottságáról. 150 g, a termék közel egyharmadával a napi D-vitamin szükségletünk több mint ¼-ét elégítjük ki (26,7%).
Tehát a D-vitamin a kalcium és a foszfát felszívódását növeli, és segíti a csontokba való beépülését, ezáltal szabályozza a szervezet kalciumszintjét.
Tehát a D-vitamin közvetlenül befolyásolja a csontképződést.
Tehát a D-vitamin szabályozza a normál sejtek növekedését, és gátolja egyéb más káros sejtek szaporodását.
Tehát a normál immunitás egyik feltétele a megfelelő D-vitamin ellátottság. Elősegíti a fertőzésekkel szembeni védekezést és csökkenti az autoimmun betegségek megjelenésének kockázatát.
* Tudományosan bizonyított, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett egészségügyi állítások.
A GustaVit-D termékünk D-vitamin pótláson túl élelmi rostokat és egyéb hasznos ásványi anyagokat is szolgáltat számunkra, hiszen tönkölylisztet tartalmaz.
A tönköly kiváló forrása vasnak, magnéziumnak, foszfornak, cinknek és B3-vitaminnak, valamint nagy mennyiségben tartalmaz élelmi rostokat.
A tönköly, hasonlóan a teljes kiőrlésű gabonákhoz csökkenti a koleszterin mennyiségét a véráramban, ezáltal csökken a vérnyomás. Ezek a kedvező élettani hatások a magas élelmi rost tartartalomnak köszönhetőek.
Az élelmi rostok növényi eredetű szénhidrátok, szervezetünk nem tudja megemészteni így a vastagbélbe kerülnek és itt fejtik ki jótékony hatásukat.
Az élelmi rostok csökkentik a glikémiás indexet, ezáltal kiegyensúlyozottabbá teszik a vércukorszintet. (A glikémiás index megmutatja, hogy a szervezetbe került szénhidrát mennyire emeli meg a vércukorszintet, minél gyorsabban és minél jobban megemeli, annál nagyobb egy élelmiszer glikémiás indexe).
Ezen kívül csökkentik a vér koleszterinszintjét azáltal, hogy megkötik a zsírmolekulákat.
Egyes tápanyagok felszívódását befolyásolják, valamint telítő hatásuk miatt jóllakottság érzetet okoznak, így ennek köszönhetően később éhezünk meg.
Az allergén anyagok az összetevők között kiemelve szerepelnek.
| 100 g termékben | %RI (100g-ra)** | |
|---|---|---|
| Energia | 217 kcal/910 KJ | 11% |
| Zsír | 1,6 g | 2% |
| Tel. zsír | 0,5 g | 3% |
| Szénhidrát | 41,0 g | 16% |
| Amelyből cukor | 0,9 g | 1% |
| Rost | 5,4 g | 22% |
| Fehérje | 7,1 g | 14% |
| Só | 1,29 g | 22% |
| Kalcium | 0,89 μg | 17,8% NRV* |
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára
**RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
GustaVit termékeinket könnyen visszazárható csomagolásban vásárolhatja meg partnereinknél.
Egyenesen Írországból érkezett az Amerikai székhelyű cég egyik leányvállalatától az a csomagolás záró elem, ami már hosszú évek óta hódít a tengeren túl.
Egyszerű és környezetbarát csomagoláshoz kínál megoldásokat.
Környezetkímélő záró elem, hiszen 20%-kal kevesebb fosszilis tüzelőanyag alapú gyantából készült, és akár 20%-kal kevesebb üvegházhatású gázt igényel.
Újrafelhasználható és újrahasznosítható.
Könnyű alkalmazni, egyszerűen visszazárhatóvá teszi a csomagolást, így sokáig frissen tartják az élelmiszert.
Mindenben megfelel az Európai Unióban jelen lévő jogszabályoknak.