GustaVit-Omega termékünk Omega-3 zsírsav tartalma nagyban hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez.
Az Omega-3 zsírsavat a szervezetünk nem képes előállítani, így táplálkozás útján kell fedezni a szükségletet. GustaVit-Omega termékünkkel szeretnénk hozzájárulni a megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsav pótlásához.
Az Omega-3 zsírsavnak 3 formája létezik, ezekből egy, az alfa-linolénsav (ALA) található meg a GustaVit-Omega kenyérben.
Termékünk 1,15 g alfa-linolénsavat tartalmaz, a kedvező hatás 2g alfal-linolénsav (ALA) napi bevitelétől érhető el. Az 500g-os termékünkkel ennek több mint 50%-át (57,5%) fedezni tudja.
Tehát ha az étrendben megfelelő az omega zsírsavak (omega-3, omega-6) aránya az hozzájárulhat a szív- és keringési megbetegedések kialakulásának csökkentéséhez.
* Tudományosan bizonyított, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett egészségügyi állítások.
A GustaVit-Omega termékünk chia magot és lenmagot tartalmaz, ezek biztosítják a megfelelő omega-3 zsírsav tartalmat a kenyerekben.
A chia mag gazdag tápanyagforrás, omega-3 zsírsavat tartalmaz, mely fokozza a kognitív teljesítményt, véd a gyulladásoktól és csökkenti a koleszterin szintet.
Oldható és oldhatatlan rostok valamint, fehérjék, így esszenciális aminosavak és egyéb vitaminok, ásványi anyagok, különböző antioxidánsok kiváló forrása.
Tanulmányok igazolták, hogy a chia mag gyulladáscsökkentő, szívvédő hatású. Fogyasztásával hozzájárulunk a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának csökkentéséhez.
A lenmag magas omega-3 zsírsav tartalommal bír, valamint jó forrása fehérjéknek és oldható rostoknak.
Omega-3 zsírsavból alfa-linolénsavat (ALA) tartalmaz, melynek fogyasztása jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, ugyanis koleszterinszint csökkentő hatása van.
Az élelmi rostok növényi eredetű szénhidrátok, szervezetünk nem tudja megemészteni így a vastagbélbe kerülnek és itt fejtik ki jótékony hatásukat.
Az élelmi rostok csökkentik a glikémiás indexet, ezáltal kiegyensúlyozottabbá teszik a vércukorszintet. (A glikémiás index megmutatja, hogy a szervezetbe került szénhidrát mennyire emeli meg a vércukorszintet, minél gyorsabban és minél jobban megemeli, annál nagyobb egy élelmiszer glikémiás indexe).
Ezen kívül csökkentik a vér koleszterinszintjét azáltal, hogy megkötik a zsírmolekulákat.
Egyes tápanyagok felszívódását befolyásolják, valamint telítő hatásuk miatt jóllakottság érzetet okoznak, így ennek köszönhetően később éhezünk meg.
Az allergén anyagok az összetevők között kiemelve szerepelnek.
| 100 g termékben | %RI (100g-ra)** | |
|---|---|---|
| Energia | 229 kcal/966 KJ | 11% |
| Zsír | 4,0 g | 6% |
| Tel. zsír | 0,8 g | 4% |
| Szénhidrát | 41,8 g | 16% |
| Amelyből cukor | 0,3 g | 0% |
| Rost | 4,3 g | 17% |
| Fehérje | 6,9 g | 14% |
| Só | 1,52 g | 25% |
| Omega-3 zsírsavak | 1,18 g | |
| Alfa-linolénsav, ALA | 1,15 g 0,502 g/100 kcal |
**RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
GustaVit termékeinket könnyen visszazárható csomagolásban vásárolhatja meg partnereinknél.
Egyenesen Írországból érkezett az Amerikai székhelyű cég egyik leányvállalatától az a csomagolás záró elem, ami már hosszú évek óta hódít a tengeren túl.
Egyszerű és környezetbarát csomagoláshoz kínál megoldásokat.
Környezetkímélő záró elem, hiszen 20%-kal kevesebb fosszilis tüzelőanyag alapú gyantából készült, és akár 20%-kal kevesebb üvegházhatású gázt igényel.
Újrafelhasználható és újrahasznosítható.
Könnyű alkalmazni, egyszerűen visszazárhatóvá teszi a csomagolást, így sokáig frissen tartják az élelmiszert.
Mindenben megfelel az Európai Unióban jelen lévő jogszabályoknak.